Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  22.04.2015, 09:52h


Nacionalni park "Krka" podržao biciklističku utrku Tour of Croatia

Tour of Croatia, međunarodna etapna biciklistička utrka kroz Lijepu Našu, u drugoj etapi prolazi, 23. travnja 2015. godine, i pored Nacionalnog parka „Krka”.

Prepoznavši potencijal te manifestacije za promidžbu prirodnih ljepota i aktivnog turizma, Javna ustanova NP „Krka” postala je headline 2 sponzor, s Nacionalnim parkom „Plitvička jezera” i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, pod zajedničkim naglaskom Ministarstva zaštite okoliša i prirode. Nacionalni park „Krka” i do sada je sponzorirao brojne sportske manifestacije, u cilju promicanja zdravog i aktivnog načina života u okruženju naših prirodnih ljepota. 

Tour of Croatia manifestacija je koja povezuje prirodne ljepote, sport i promociju turističkih destinacija u događaj koji će pratiti petnaestak milijuna gledatelja diljem Europe. Nacionalni park „Krka” s velikim se entuzijazmom priključio utrci, kao jedan od glavnih sponzora, ne samo zato što etapa utrke prolazi duž njegovih granica, nego, još više, da bi podržao zajedničko nastojanje da se predstave prirodne ljepote naše zemlje, ali i različite aktivnosti koje nudimo posjetiteljima. „To je i zadaća Nacionalnog parka ‘Krka’, koji svoje prirodne i kulturne osobitosti uvijek nastoji upotpuniti novim sadržajima, bilo edukativnim, bilo sportskim, što je vrijednost koju dijelimo s ovom utrkom”, kazao je ravnatelj NP „Krka” mr. sc. Krešimir Šakić.

U utrci Tour of Croatia ove godine sudjeluje dvadeset profesionalnih biciklističkih ekipa iz različitih zemalja a pratit će je milijunski auditorij jer će je prenositi nekoliko inozemnih televizijskih kuća, među ostalim i Eurosport. Osim što će pratiti samu utrku, komentatori će govoriti i o područjima kroz koja utrka prolazi, pa će tako gledatelji u pedeset četiri zemlje svijeta u kojima se emitira program Eurosporta vidjeti ljepote Nacionalnog parka „Krka” i slušati o njemu.

Osim prepoznatljivosti na svjetskoj razini, projekt Tour od Croatia ostavlja nam u nasljeđe ucrtanu biciklističku rutu koju možemo nastaviti koristiti, prezentirati i brendirati na način na koji to rade najpoznatije grand tour utrke, poput Tour de France ili Giro d’ Italia.

Pozivamo sve stanovnike Šibenika i Šibensko-kninske županije da se pridruže ovom važnom međunarodnom sportskom događaju i podrže sudionike utrke, na samom startu i duž cijele etape kroz našu županiju.