Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  02.09.2014, 11:22h


Nacionalni park „Krka“ dostupan na Google Street View-u

Od 1. rujna 2014. Nacionalni park „Krka“, ali i druga zaštićena područja koja su se priključila projektu, dostupan je na Google Street View-u.

Od 1. rujna 2014. Nacionalni park „Krka“, ali i druga zaštićena područja koja su se priključila projektu, dostupan je na Google Street View-u.

 

U listopadu 2013. Nacionalni park „Krka“ posjetio je Google Street View Trekker, Googleov snimatelj koji pješice obilazi i snima najljepše dijelove Republike Hrvatske, pa je tako zabilježio i prirodne ljepote i kulturnopovijesnu baštinu u NP „Krka“.

 

Street View (prikaz ulice) besplatna je funkcija na Googleovim mapama, Google Earth i Google Earth za mobilne telefone koja korisnicima omogućuje pregled različitih dijelova svijeta na principu panoramskih snimaka od 360°.

Na taj je način na Googleovim mapama i Google Earth predstavljen i Nacionalni park „Krka“ čime omogućuje milijunima korisnika diljem svijeta da virtualno prošetaju kroz njega.
 

Korisnik jednostavno ukuca državu i/ili destinaciju koja ga zanima, zumira i izabere lokaciju. Na info-kartici pojave se naziv lokaliteta i adresa, zatim se klikom miša uđe u Street View a dalje se uz pomoć miša orijentira u prostoru pod kutem od 360°. Potom je dovoljno izabrati put kojim se želi ići.

 

Područja Nacionalnog parka „Krka“ dostupna na Google Street View su: poučno-pješačka staza na Skradinskom buku, poučno-pješačka staza Stinice – Roški slap – Oziđana pećina, otok Visovac, tok rijeke od Visovca kroz kanjon Među gredama do Roškog slapa (tj. ruta kojom vozi brod), poučno-pješačka staza na Roškom slapu, manastir Krka, arheološko nalazište Burnum i poučno-pješačka staza na Manojlovačkom slapu.