Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  10.02.2017, 12:19h


LegendFest ponovno u Nacionalnom parku „Krka“

 

Festival narodnih priča, legendi i mitova prošle godine održan je prvi put u Šibensko-kninskoj županiji, na Roškome slapu u Nacionalnom parku „Krka“.

Bogat program toga obiteljskog festivala oduševio je posjetitelje Parka i lokalnu zajednicu, stoga se uspješna suradnja Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ i udruge Val kulture nastavlja i ovog ljeta.

Kao multimedijski projekt, LegendFest prikazuje hrvatsku nematerijalnu i materijalnu baštinu kroz različite kulturne i umjetničke izričaje. LegendFest uključuje zabavne umjetničke sadržaje – koncerte, predavanja, kazališne predstave, izložbe, radionice, performanse, videoprezentacije/projekcije – na nekoliko lokacija na Roškome slapu, koji će, kroz interaktivni pristup, posjetitelje uvesti u svijet mitova, legendi i zanimljivih povijesnih priča vezanih za mjesto na kojemu se nalaze.

U proteklih jedanaest godina LegendFest je održan u trima hrvatskim županijama: Zagrebačkoj, Istarskoj i Šibensko-kninskoj. Ove godine održat će se u istarskom gradiću Pićnu i na Roškome slapu u NP „Krka“. Festival se pokazao posebno zanimljivim djeci, koja na njemu mogu izraziti svoju kreativnost sudjelovanjem – uz pomoć stručnih voditelja – u raznim likovnim radionicama ili različitim predstavama.

Kako bi i ove godine bio priređen bogat i zanimljiv program, otvoren je POZIV ZA PRIJAVU PROGRAMA za festival LegendFest u dvjema hrvatskim županijama na web stranici festivala

Posjetitelji LegendFesta mogu očekivati odličnu zabavu, ali i naučiti ponešto o običajima, legendama i mitovima s prostora navedenih županija.