Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  10.11.2014, 08:06h


Imenovanje ravnatelja JU "NP Krka" pomoćnikom ministra u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode

Ravnatelj Javne ustanove „Nacionalni park Krka“, Tonči Restović, imenovan je pomoćnikom ministra za inspekcijske poslove u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode na sjednici Vlade održanoj 6. studenog 2014.

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode prepoznalo je rezultate koje je Tonči Restović donio nakon gotovo dvije godine vođenja Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ što će poslužiti kao kvalitetna osnova za preuzimanje nove funkcije.
Tonči Restović je dužnost ravnatelja JU „NP Krka“ obnašao od 14. veljače 2013. Od početka rukovođenja Ustanovom iskazao se iznimnom pronicljivošću i upravljačkim sposobnostima velikog tima s kojim je u NP „Krka“ postigao zavidne rezultate.
Završeni su projekti poput Oziđane pećine i rekonstrukcije pomoćne kuće na Stinicama, uspostavljen je novi vizualni i digitalni identitet, provedena je informatizacija suvremenom tehnologijom te drugi projekti. Uspješno su nastavljeni brojni programi zaštite kao i dugogodišnji projekti istraživanja i konzervacije arheoloških lokaliteta Burnuma, Nečvena i HE Krka. Započela je sanacija zgrade bivše škole za prihvat posjetitelja u Laškovici, sanacija prometnice i mosta preko Krke na Roškom slapu i postavljanje nove turističke signalizacije.
Od velike su važnosti i pokrenuti projekti koji su u fazi realizacije: posjetiteljski centar Puljani i rekonstrukcija glavnog ulaza Lozovac. Poseban naglasak stavljen je na otvaranje Parka prema lokalnoj zajednici kroz sustavnu komunikaciju i poticanje razvoja lokalnog godpodarstva ali i šire.
Tonči Restović novu će funkciju preuzeti 17. studenog 2014. u novom radnom okruženju u kojem će nedvojbeno do izražaja doći njegove upravljačke sposobnosti kao snažan doprinos rastu i razvoju.