Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  04.02.2015, 09:48h


Imenovan novi ravnatelj Javne ustanove „Nacionalni park Krka“

 

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode donijelo je Rješenje o imenovanju mr. sc. Krešimira Šakića novim ravnateljem Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ na razdoblje od četiri godine.

Na natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja/ice objavljen 10. prosinca 2014. godine pristiglo je devet prijava, od čega osam pravovaljanih. Stručno povjerenstvo, koje je imenovao ministar, obavilo je razgovore s kandidatima. Nakon uvida u natječajnu dokumentaciju i zapisnik stručnog povjerenstva, izabran je Krešimir Šakić, na temelju plana razvoja Nacionalnog parka „Krka“ koju je podnio, a u kojoj se razrađuju poslovi koji u idućem razdoblju stoje pred Javnom ustanovom, daju realni vremenski okviri i modaliteti za njihovo uspješno izvršenje te predlaže optimalna vizija razvoja Parka. Njegovo stručno zvanje, profesionalno iskustvo i kvalitetno artikuliranje vizije razvoja NP „Krka“ izdvojilo ga je među kandidatima.

„Pred novim ravnateljem Nacionalnog parka 'Krka' izazovan je i odgovoran posao. Vodit će jedan od naših najpoznatijih nacionalnih parkova i s ostalim ravnateljima parkova raditi na ostvarenju strateškog cilja koji smo si zacrtali – podizanju razvojnih potencijala parkova uz optimalnu zaštitu prirode i kvalitetnu suradnju sa zajednicom. Razvoj parkova prirode iznimno je važan za stanovništvo šire regije oko parka, kojem se time pružaju nove poslovne prilike i stvaraju preduvjeti za nova radna mjesta“ – istaknuo je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović u povodu imenovanja mr. sc. Krešimira Šakića za novog ravnatelja Nacionalnog parka „Krka“.