Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  07.05.2014, 13:28h


Facebook stranica NP “Krka” prikupila 20 000 fanova

Nakon malo više od tri godine od pokretanja (6. prosinca 2010.), na Dan planeta Zemlje službena stranica JU “Nacionalni park Krka” na Facebooku dobila je svog jubilarnog dvadesettisućitog fana i time potvrdila prvu poziciju, među hrvatskim nacionalnim parkovima, na jednoj od najpopularnijih društvenih mreža.

Prije pokretanja službene stranice Parka postojalo je nekoliko neslužbenih, na kojima su zaljubljenici u ovaj komadić zemaljske ljepote razmjenjivali vlastite doživljaje rijeke Krke zabilježene fotografskim aparatom. Unatoč tome, kao i činjenici da su neki nacionalni parkovi znatno ranije imali službenu Facebook stranicu, broj ljubitelja i pratitelja Parka kontinuirano je rastao tako da smo jako ponosni što je tako velik broj fanova postao dijelom Krkine zajednice. Baš prigodno, na nama važan datum, 22. travnja, Dan planeta Zemlje, naši vjerni pratitelji nagradili su nas dvadesettisućitim fanom, kojega ćemo nagraditi poklon-paketom Javne ustanove “Nacionalni park Krka”.

 

Od prvog dana otkako je na najvećoj društvenoj mreži NP “Krka” je u stalnom kontaktu sa svojim fanovima. Ta komunikacija uključuje prenošenje posjetiteljima zanimljivih i korisnih informacija, obavijesti o raznim događanjima, natječajima i nagradnim igrama.

 

Puno nam znači to što su naši fanovi zajedno s nama sudjelovali u brojnim događanjima vezanim za NP “Krka”, pri čemu ističemo natječaje za najbolju fotografiju (doživljaja) Parka, za suvenir i za ekoukras. I Facebook fanovi svojim su glasovima sudjelovali u ocjenjivanju radova i tako utjecali na izbor pobjednika. Valja istaknuti i najnoviji natječaj za maskotu Nacionalnog parka “Krka”, koji je, osim na našim službenim stranicama, objavljen i na ovoj popularnoj mreži. Svi prispjeli prijedlozi maskote bili su izloženi u Gradskoj knjižnici “Juraj Šižgorić” Šibeniku i prezentirani na našoj službenoj Facebook stranici.

 

Želja nam je da svaka važna aktivnost i događanje unutar NP “Krka” budu dostupni javnosti, da s našim posjetiteljima i fanovima zajednički kreiramo nova događanja, da ih pravovremeno informiramo, da ih educiramo, da u njima potičemo ljubav i odgovornost prema prirodi, posebice prema Nacionalnom parku “Krka”. Svim fanovima naše službene Facebook stranice zahvaljujemo što prate naše objave, postavljaju pitanja i daju konstruktivne komentare, prijedloge i sugestije. Posebno zahvaljujemo na pohvalama i podršci koju nam svakodnevno pružaju, dajući nam elan i motivaciju za nove akcije usmjerene na očuvanje Nacionalnog parka “Krka” i prirode općenito.