Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  27.03.2019, 09:09h


Na 2. Krka polumaratonu okrunite se krunom cara Trajana

 

Krenite se zagrijavati jer za manje od mjesec dana oglasit će se start za 2. Krka polumaraton, međunarodnu atletsku utrku na poviješću prožetom i ljepotom okupanom gornjem toku rijeke Krke.

Nakon vrlo uspješnog prvog izdanja, 2. Krka polumaraton u subotu, 13. travnja 2019. ponovo će ugostiti brojne trkače iz Hrvatske i dvadesetak drugih zemalja.

Staza utrke, koja ima međunarodni certifikat, ostaje ista: počinje u Eko kampusu „Krka“ u Puljanima, budućem interpretacijsko-edukacijskom i volonterskom centru, prolazi pokraj srednjovjekovne utvrde Nečven, ostavštine slavnih knezova Nelipića, prelazi rijeku Krku kod jezera Brljan i penje se do Burnuma, rimskog vojnog amfiteatra, bisera antičke povijesti. Poseban izazov trkačima završni je uspon iz kanjona Krke – cestom kojom je car Trajan sa svojim legionarima išao prema Burnumu. Zato će trkač i trkačica koji najbrže svladaju taj uspon dobiti posebnu nagradu – krunu cara Trajana (Corona Traiani).

Osim polumaratona, kao i prošle godine, bit će održana i Fun Run utrka za građane, na stazi dugoj 5,5 km, koja također starta u Puljanima i završava u Burnumu. Krka polumaraton prerasta i u pravo obiteljsko druženje. Uz polumaraton, Fun Run utrku i izazov uspona uz kanjon Krke, na prostoru amfiteatra Burnum održat će se serija utrka za najmlađe, a neki od malih trkača s natjecanjem u trčanju susrest će se prvi put. Najbolje male trkače, po kategorijama, očekuju medalje i nagrade. Prijave za dječju utrku bit će uskoro otvorene, a natjecatelji će se moći prijaviti i na sam dan utrke, neposredno prije starta. Djeca za sudjelovanje u natjecanju ne plaćaju naknadu.

Sve koji se odluče okušati brzinu i fizičku spremu na 2. Krka polumaratonu očekuje startni paket s Champion majicom s motivom utrke, jedinstvenom finišerskom medaljom i ulaznicom za NP „Krka“. Prijaviti se možete na poveznici www.utrka.com/utrke/krka/2019/info/ a informacije o utrci potražiti na njezinoj službenoj stranici: www.krka.run ili preko Adria Running Toura – www.adria.run. Naime, 2. Krka polumaraton dio je Adria Running Tour, koji povezuje nekoliko najatraktivnijih i najpoznatijih cestovnih atletskih utrka u Hrvatskoj. Počeo je 17. ožujka 2019. u Zagrebu, u travnju je polumaraton u Nacionalnom parku "Krka", početak lipnja rezerviran je za Plitvički maraton i Karlovački cener, u rujnu će se održati utrka u Puli, a završava, sa Šibenskih deset i Draženovom četvorkom, u Šibeniku, gdje sve sudionike očekuje velika završna tombola s bogatim i atraktivnim nagradama.