Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  08.05.2014, 13:27h


Djeca iz OŠ Čakovec i PŠ Gotalovo na nagradnom izletu u NP “Krka”

Djeca iz OŠ Čakovec iz Čakovca i Područne škole Gotalovo iz Prekodravlja na nagradnom izletu u NP “Krka”

Nacionalni park “Krka” ugostio je dva razreda osnovaca u srijedu, 7. svibnja 2014. na Skradinskom buku. Tridesetšestero djece u pratnji svojih nastavnika započelo je obilazak Parka izletom brodom od Skradina do Skradinskog buka. Vrijeme je bilo blagonaklono pa su djeca uživala u ljepotama zaštićene prirode. Ravnatelj JU “NP Krka” pridružio im se na radionici “Mali čuvari prirode”, na kojoj su kroz radost, zaigranost i smijeh mogli upoznati prirodne osobitosti NP “Krka”.

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode provelo je kreativni natječaj “Ozon”, na temu zaštite ozonskog sloja, na koji su stigla 164 prekrasna rada iz 114 škola iz cijele Hrvatske. Dva su rada podijelila prvo mjesto jer su od stručnog povjerenstva dobila jednaku, najveću ocjenu.

Za pobjedničke radove izabrani su kreativni rad 3. b razreda OŠ Čakovec iz Čakovca i kreativni rad Područne škole Gotalovo iz Prekodravlja.

Kreativni natječaj za niže razrede osnovnih škola Ministarstvo zaštite okoliša i prirode raspisalo je u povodu obilježavanja Međunarodnog dana zaštite ozonskog sloja, s ciljem edukacije i podizanja svijesti o važnosti ozonskog sloja. Natječaj je trajao od 20. rujna do 30. studenoga 2013. godine a uvjet za prijavu bio je da u izradi radova sudjeluje cijeli razred.

Zbog velikog broja kvalitetnih radova odlučeno je da se izabere dvanaest najboljih i da se njihovim slikama ilustrira kalendar za sljedeću godinu. Planirano je i postavljanje izložbe svih radova u prostorima Nacionalnog parka “Krka”. O datumu izložbe javnost će biti pravovremeno obaviještena.