Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  10.11.2014, 11:07h


Dan Planinarskog društva „Promina“

 

Javna ustanova „Nacionalni Park Krka“ sudjeluje u obilježavanju Dana Planinarskog društva „Promina“ u subotu, 8. studenog 2014. brojnim aktivnostima.

Proslavu obilježavanja obogatit će i uljepšati razni sadržaji za djecu mlađih uzrasta i dječje radionice u organizaciji JU „NP Krka“.

Kroz aktivno druženje i boravak u prirodi, djeca i odrasli moći će spoznati važnost zdravog načina života te razvijati ekološku svijest prijeko potrebnu za očuvanje i zaštitu okoliša.

Predviđene aktivnosti:

  • uspon na vrh stazom Buhe – izvor Mijalovac – vrh Promine
  • uspon Lišnjak – planinarska kuća na Promini
  • otvaranje obnovljene staze planinarska kuća – vrh Promine
  • zajednički planinarski ručak i druženje sudionika

Planinarsko društvo „Promina“ osnovano je 1958. iako se organizirano planinarstvo u Drnišu bilježi od 1938.  godine. Kroz godine su organizirani brojni izleti i alpinistički usponi od kojih je najznačajniji uspon na Mont Blanc (4810 m/nv) 1998., GrossGlokner 3798 m/nv, 1999., Regina Margarita-Monte Rosa 4545 m/nv, Monte Chinto (Korzica) 2790 m/nv i Breithorn (4165 m/nv). Neki od članova završavaju Mosorovu alpinističku školu i speleološku školu te je 2005. osnovan i speleološki odsjek PD „Promina“. U prostorijama društva izgrađena je prva Bouldering stijena u Šibensko-kninskoj županiji.

Pridružite se da zajedno uživamo u prirodi!