Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  21.04.2015, 09:46h


Dan planeta Zemlje

22. travnja 2015. od 11 do 13 sati na carskom vidikovcu na Skradinskom buku održat će se radionica recikliranja za posjetitelje Nacionalnog parka „Krka“ u povodu obilježavanja Dana planeta Zemlje.

Naglasak će biti stavljen na izradu predmeta i nakita od recikliranih materijala, poput novinskog papira, starih časopisa i korištenih najlonskih vrećica.

Sudionici će također moći ispuniti „Knjigu obećanja Zemlji“, u kojoj će napisati svoje prijedloge kako ostaviti pozitivan trag na Zemlji i doprinijeti njenom očuvanju. Listovi će na Dan planeta Zemlje ukrašavati obližnje stablo, a potom biti pohranjeni u prvu „Knjigu obećanja Zemlji“.

Obilježavanjem Dana planeta Zemlje javnost se želi osvijestiti o opasnostima koje prijete životu na Zemlji te o potrebi zaštite okoliša i očuvanja biološke raznolikosti i povoljnih uvjeta za suživot čovjeka i prirode. Nagli razvoj industrije doveo je do porasta potrebe za energijom, odnosno do pojačanog korištenja fosilnih goriva i otpuštanja velike količine otrovnih tvari u zemlju i zrak. Svojim odgovornim ponašanjem svakodnevno možemo doprinijeti očuvanju biološke raznolikosti koju ostavljamo u zalog budućim  generacijama.

Ljubazno Vas pozivamo da nam se pridružite na druženju u prirodi!