Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  29.03.2019, 14:32h


Dahom šuma — novi edukativni vodič za djecu

U povodu Svjetskog dana šuma, koji se obilježava 21. ožujka, održana je na Skradinskom buku edukativna radionica s djecom 4. razreda Katoličke osnovne škole iz Šibenika.

Tom prigodom, Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ predstavila je i edukativni vodič na hrvatskom i engleskom jeziku namijenjen djeci osnovnoškolskog uzrasta pod naslovom Dahom šuma

„Ono što činimo šumama širom svijeta samo je odraz onoga što činimo sebi i drugima“, izjavio je jednom prilikom Mahatma Gandhi. Ovaj vodič zamišljen je kao mali kotačić u mehanizmu očuvanja šumskih bogatstva za generacije koje dolaze.

Dahom šuma osnovnoškolcima na jednostavan i zabavan način objašnjava važnost šuma za život na Zemlji, vrste šuma u svijetu i na području NP „Krka“, raspoređenost šuma u svijetu i zanimljive činjenice o pojedinim vrstama drveća koje rastu na području Parka.  

Pisan sažetim, djeci razumljivim jezikom i bogato ilustriran crtežima i fotografijama, vodič osnovnoškolce uči pravilima ponašanja u šumi i kako da samostalno prepoznaju dijelove stabla. Sigurni smo da će informacije iz vodiča biti zanimljive i roditeljima. Trikove za snalaženje u šumi, malu školu biologije, savjete o tomu kako očuvati šume i odgovore na neobična pitanja, poput „Komunicira li drveće?“ – sve to možete pronaći možete na 68 stranica vodiča – džepnoga formata, kako biste ga uvijek imali kod sebe dok ste na izletu u NP „Krka“, otkrivajući svaki put neku novu šumsku tajnu.