Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  04.05.2017, 08:31h


Aplikacija Interaktivna igra edukativna staza znanja KrkaKids

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ predstavlja KrkaKids, novu edukativnu aplikaciju za najmlađe posjetitelje Skradinskog buka, pokazujući kako se nove tehnologije danas koriste u edukaciji i zaštiti prirode.

KrkaKids je mobilna aplikacija namijenjena djeci predškolske dobi, učenicima nižih razreda osnovne škole i mladima koja pomoću proširene stvarnosti kroz igru posjetitelje Parka vodi edukativnom stazom znanja na Skradinskom buku.

Koncept proširene stvarnosti koristi se kao suvremena nadogradnja edukativne staze znanja, kojoj se na taj način dodaju novi, bogatiji digitalni sadržaji, vidljivi na zaslonu pametnih telefona na odabranim lokacijama.

Korisnici će na ulazima na Skradinskom buku moći besplatno preuzeti aplikaciju (Free WiFi Download) kako bi tijekom posjeta sudjelovali u edukativnoj igri. Hodajući edukativnom stazom posjetitelji će preko svojih pametnih telefona odgovarati na pitanja o prirodnim, kulturnopovijesnim i ekološkim značajkama NP „Krka“.

„Cilj igre je podizanje svijesti djece o ekološkim problemima, senzibiliziranje za njih od najranije dobi na zanimljiv način. Naša je želja da djeca prošetaju edukativnom stazom, da upoznaju Skradinski buk, dobro se zabave i nauče više o prirodnoj i kulturnoj baštini rijeke Krke, te o potrebi njezine zaštite, a mi ćemo ih za to i nagraditi,“ rekao je mr. sc. Krešimir Šakić, ravnatelj JU „NP Krka“.

Ako prođu cijelu edukativnu stazu i točno odgovore na sva postavljena pitanja, posjetitelji mogu osvojiti različite nagrade, poput bojanki, olovaka i bojica, blokova za pisanje i crtanje i slično.

Aplikacija KrkaKids dostupna je za Android i IOS uređaje, besplatna je i može se preuzeti u App Store i Google Play trgovinama, na web stranici NP „Krka“ (www.np-krka.hr) ili skeniranjem QR kodova na Skradinskom buku. Osim na hrvatskom, igra se može igrati na još jedanaest svjetskih jezika.