Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  23.10.2014, 09:18h


Akcija - "Posadi stablo"

Nacionalni park "Krka" ljubazno Vas poziva na akciju sadnje 5 000 stabala u subotu, 25. listopada 2014. u 11 sati na Lozovcu, nedaleko od glavnog ulaza u NP „Krka“.

U svrhu podizanja svijesti o važnosti očuvanja šumskih ekosustava, Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ u suradnji s Hrvatskim šumama d.o.o. (UŠP Split, Ispostava Šibenik) i Solarisom d.d. provodi akciju pošumljavanja opožarenog područja na Lozovcu. Pošumljavanje će se obavljati sadnicama primorskog bora i pinije, što će stvoriti povoljne uvjete za pridolazak autohtonih vrsta poput hrasta crnike (česmina) ili hrasta medunca s pridolazećim vrstama.

 

Projekt predstavlja Hrvatsku kao destinaciju izrazitih prirodnih vrijednosti i održivog turizma, koji je jedan od pokretača razvoja i Šibensko-kninske županije. Predstavljen je na turističkim sajmovima u Beču i Munchenu, gdje su posjetitelji mogli ostaviti svoje podatke čime su pristali da se posadi jedno stablo s njihovim imenom i prezimenom.

 

Svjetski dan šuma, 21. ožujka, obilježava se od 1971. godine kako bi se ukazalo na važnost šuma kao najsloženijeg ekosustava.

 

Organiziran je besplatan prijevoz autobusom iz Šibenika (Poljana) u subotu, 25. 10. 2014. u 10:30 a povratak s Lozovca za Šibenik je u 14 sati. Svi sudionici akcije pošumljavanja moći će tog dana posjetiti NP „Krka“ po promotivnoj cijeni ulaznice od 30 kn po osobi. Djeca do 7 godina imaju besplatan ulaz u Park. Za sve koji će poslije akcije posjetiti NP „Krka“ povratak autobusima za Šibenik je u 16 sati.

Obvezno ponijeti kvalitetnu obuću, rukavice i dobro raspoloženje!

 

Pozivamo Vas da se pridružite akciji i posvojite stablo te na taj način doprinesete očuvanju šumskog ekosustava!