Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  08.06.2017, 09:39h


Zvuci Krke

 

Glazbene večeri uz Krku redovito se održavaju od 2011. i godinama uveseljavaju lokalno stanovništvo, ali i posjetitelje koji se nađu na prekrasnim lokalitetima Nacionalnog parka „Krka“, a jedan su od mnogih i raznovrsnih sadržaja u bogatom Krkinom kulturnom ljetu.

I ove godine brojni će umjetnici nastupiti u čarobnom ozračju Roškoga slapa i Visovca, Skradina i Drniša. Manifestacija Zvuci Krke – The Sounds of the River ove je godine posvećena prenošenju ekološke poruke kao glazba s porukom.

Manifestacijom Zvuci Krke privlačimo ljude na predivne lokalitete Nacionalnog parka 'Krka' nizom primjerenih koncerata kako bi  uživali u prirodi i razvijali svijest o njoj. Svjesni smo da je potreba očuvanja prirode neminovna i da svaki pojedinac u tom procesu ima odlučujuću ulogu. Kako bismo ih potaknuli na odgovorno ponašanje tijekom cijelog ljeta, posjetitelje i lokalnu zajednicu senzibilizirat ćemo na skladan odnos prema prirodi kroz različite manifestacije. Izuzetno mi je drago da smo na ovom projektu okupili brojne vrsne umjetnike, stručnjake i zaljubljenike u prirodu, kojima i ovim putem izražavam zahvalnost i želim dobrodošlicu u Nacionalni park 'Krka'“, naglasio je ravnatelj JU „NP Krka“ mr. sc. Krešimir Šakić.

Prije svakog koncerta posjetiteljima će biti predstavljen niz izložbi, radionica i ekoloških akcija.

 

Program manifestacije Zvuci Krke – The Sounds of the River za 2017. godinu:

7. srpnja, petak, 20 sati, Skradin, Crvena jabuka

17. srpnja, ponedjeljak, 20 sati, Drniš, Šibensko pjevačko društvo „Kolo“

23. srpnja, nedjelja, 20 sati, Roški slap, Gabi i Matija Dedić

27. srpnja, četvrtak, 20 sati, Visovac, Nera Gojanović Kljajić i Krešimir Stražanac

17. kolovoza, četvrtak, 20 sati, Roški slap, Hothouse Flowers

24. kolovoza, četvrtak, 20 sati, Roški slap, Davor Radolfi

 

Ljubazno Vas pozivamo da nam se pridružite u glazbenim večerima uz Krku!