Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  09.08.2017, 07:04h


XI. burnumske ide

U nedjelju, 13. kolovoza 2017. u 20.00 u amfiteatru Burnum u Ivoševcima održale su se XI. burnumske ide u organizaciji Javne ustanove "Nacionalni park Krka".

Sajamski dio programa, koji se odvijao ispred amfiteatra, uključivao je edukativne radionice, prezentaciju legionarske skupine i njihove opreme, antičkih obrta, mirisnih pripravaka i tajnih recepata za ljubavne brige,  raznih antičkih  vještina (pisanje voskom, izradu drvenih igračaka, mozaika i bula, antičke škole), dotjerivanje (odijevanje i šminkanje), odmaranje na trikliniju, gatanje iz  kostiju i raznih drugih zabavnih sadržaja. Za najmlađe posjetitelje održana je prezentacija dječjih tiskanih publikacija NP  „Krka“ i RimljaniBurnum 4 kids i Tajna burnumske kockice.

Središnji događaj manifestacije – borba za vlast stara dvije tisuće godina – održao se u amfiteatru u 21.00. Tijekom ove manifestacije narator Mario Petreković nas je vodio kroz plesnu predstavu „Orfej i Euridika“ te vatreni performans uz pratnju violončelistice Ane Rucner.