Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  04.10.2016, 12:15h


Svjetski dan zaštite životinja

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ i ove se godine pridružuje aktivnostima u povodu Svjetskog dana zaštite životinja, koji se obilježava 4. listopada.

Učenici nižih razreda Osnovne škole Skradin pridružili su se prigodnom obilježavanju Svjetskog dana zaštite životinja u NP „Krka“ u petak, 7. listopada u 9 sati u ispostavi JU "NP Krka" u Skradinu. Kroz igru i priču djeca su se upoznala s prirodnim osobitostima i kulturnim vrijednostima NP „Krka“ i naučila nešto više o zaštićenim biljnim i životinjskim vrstama u Parku.

Dramska skupina Virko iz Šibenika nastupit će na livadi na Skradinskom buku te će djeci prenijeti važnu poruku o utjecaju ljudi na životinje i prirodu. Zabavno-edukativna predstava „Krilko i hrast“ priča o Zemlji, Krki, jednom šišmišu, tri vjetra i jednom žiru. Predstava je interaktivnog karaktera tako da će u njenom izvođenju sudjelovati i sama djeca OŠ Skradin te biti prigodno nagrađena.

Svjetski dan životinja međunarodni je dan posvećen pravima životinja i njihovu blagostanju, s posebnim naglaskom na odnosu čovjeka prema životinjama i važnosti svih životinja za život na Zemlji. Proglašen je 1931. na konvenciji ekologa u Firenci da bi se istaknuo nepovoljan položaj ugroženih vrsta. Za obilježavanje Svjetskog dana životinja odabran je 4. listopada, dan sv. Franje Asiškoga, zaštitnika životinja.