Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  13.03.2017, 07:53h


Postavljanje kućica za šišmiše

Druga faza projekta udruga Bioteka i Tragus „Građani znanstvenici: podržavanje populacija šišmiša šireg područja srednjeg i gornjeg toka rijeke Krke“ nastavlja se izgradnjom i postavljanjem kućica za šišmiše u Eko kampusu Puljane.

Udruge Bioteka i Tragus pokrenule su projekt „Građani znanstvenici: podržavanje populacija šišmiša šireg područja srednjeg i gornjeg toka rijeke Krke“ sufinanciran sredstvima Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ u cilju osiguravanja novih, alternativnih, staništa za obitavanje šišmiša i praćenja stanja njihovih populacija.

Tijekom proljeća 2017. građani znanstvenici nekoliko će puta izaći na teren i prikupljati podatke o kućici i njenim stanovnicima. Na taj će način biti uključeni u znanstveni i stručni rad, kao i u brigu za lokalni okoliš i prirodu. Doznat će što su to usluge ekosustava, koje su koristi koje ljudima pružaju šišmiši, kako se hrane, love i migriraju i kako koriste eholokaciju.

U lipnju 2017. stručni tim obići sve lokacije na kojima su postavljene kućice te započeti obradu i interpretaciju podataka, koji će na kraju biti javno objavljeni. Svi rezultati ovog istraživanja bit će prezentirani i na svečanosti obilježavanja završetka projekta u Nacionalnom parku „Krka“.