Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  01.04.2019, 11:44h


Eurodyssee — program razmjene mladih Skupštine europskih regija

U ponedjeljak, 1. travnja 2019. u zgradi Šibensko-kninske županije održano je primanje novih sudionika Eurodyssee programa koji su iz Belgije, Španjolske i Rumunjske došli na tromjesečno profesionalno i jezično usavršavanje u Šibensko-kninsku županiju.

Svoje tromjesečno stažiranje u Nacionalnom parku „Krka“ odradit će Robin Goujard, diplomirani ekonomist turističkog menadžmenta iz Belgije, koji će obavljati posao interpretatora. Preostalih dvoje stažista svoja će stažiranja obavljati u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića u Šibeniku i u Turističkoj zajednici grada Šibenika.

Eurodyssee  je međunarodni program razmjene mladih između regija članica Skupštine europskih regija (Assembly of European Regions - AER). Program mladim ljudima u dobi od 18 do 30 godina omogućava stjecanje profesionalnog iskustva na različitim područjima djelovanja te usavršavanje stranog jezika u trajanju od 3 do 7 mjeseci.

Ciljevi programa su, osim stjecanja profesionalnog iskustva i jezičnog usavršavanja, upoznavanje regije domaćina, prijateljski kontakti s ostalim sudionicima programa, stvaranje europske svijesti, međuregionalno povezivanje i omogućavanje bržeg i kvalitetnijeg zapošljavanja nakon povratka u svoju regiju.

U organizaciji Šibensko-kninske županije, sudionici će imati prilike sudjelovati u brojnim kulturnim aktivnostima kako bi se upoznali s kulturnopovijesnom baštinom županije. Mladi Europljani svoja stažiranja započinju početkom travnja, a paralelno pohađaju i tečaj hrvatskog jezika u  Pučkom otvorenom učilištu Libar, po završetku kojeg će im biti uručene i diplome.