Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  05.09.2014, 11:23h


12. EKOBIS Bihać 04.-07. rujna 2014.

 

Na Gradskom otoku u samom centru Bihaća na površini od oko 10.000 m² otvorenog i zatvorenog prostora po dvanesti put održava se EKOBIS.

Na Gradskom otoku u samom centru Bihaća na površini od oko 10.000 m² otvorenog i zatvorenog prostora po dvanesti put održava se EKOBIS. Ovo je sajam izložbeno – prodajnog karaktera  kojeg prate i razni događaji posvećeni održivom razvoju i eko- turizmu. Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ i ove godine sudjeluje  na sajmu „12. EKOBIS“, manifestaciji ekologije, ekoturizma i ekološke industrije koju je organizirala Privredna komora Unsko-sanskog kantona. Ovaj sajam pokrenut je 2003. godine nalazeći temelje u postojećim resursima tog područja kao i viziji budućeg razvoja. Uz klasični, sajamski dio koji ima izložbeno – prodajni karakter u kojem se prestavljaju izlagači iz BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Slovačke, Austrije, Njemačke, Italije pa čak Kine i Indonezije. EKOBIS je prepoznatljiv i što organizira bogati edukacijski program s okruglim stolovima, stručnim skupovima, prezentacijama proizvoda ili projekata, ekoloških akcija i sl.

Nacionalni park „Krka” na 20 m² izložbenog prostora u blizini prijateljskog Nacionalnog parka „Una” prezentira prirodne i kulturnopovijesne ljepote i vrijednosti ovog prostora. Pozivamo sve građane i posjetitelje grada Bihaća i njegove okoline da posjete EKOBIS i izložbeni prostor Nacionalnog parka „Krka” i njegove simpatične izlagače.