Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  01.06.2014, 13:10h


1. Međunarodna konferencija i Festival “Okusi Mediteran”

Na Prvoj međunarodnoj konferenciji i Festivalu “Taste the Mediterranean / Okusi Mediteran!”, koji su održavani u Šibeniku od 29. svibnja do 1. lipnja 2014., sudjelovao je i Nacionalni park “Krka” prezentacijom svoje ponude u sklopu mediteranske tržnice, na kojoj su se svakodnevno od 9 do 12.30 i od 17 do 21 sat mogli kušati i kupiti različiti mediteranski proizvodi.

Konferencija je jedinstveni skup koji predstavlja i promovira mediteransku prehranu, odnosno kulturu, tradiciju, proizvode i stil života na Mediteranu. Ova jedinstvena manifestacija održana je u povodu nedavnog uvrštenja hrvatske mediteranske prehrane na UNESCO-vu Reprezentativnu listu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.

 

U sklopu konferencije u Hotelu Ivan (Solaris Beach Resort) predstavljeni su različiti aspekti mediteranske prehrane. U isto vrijeme na festivalu u staroj gradskoj jezgri pretvorio je Šibenik u središte mediteranske prehrane, s brojnim događanjima: mediteranskom tržnicom, festivalom vina, cooking-showom te raznovrsnim degustacijama i specijaliziranim radionicama.

 

Mediteranski način života, ukorijenjen na mediteranskom hrvatskom prostoru, poštuje biološku raznolikost i čuva tradicionalne aktivnosti i obrte vezane za ribolov i uzgoj životinja u mediteranskim zajednicama. Osim toga, promiče i društvenu interakciju jer su zajednički obroci temelj društvenih običaja i narodnih svečanosti.

 

Na mediteranskoj tržnici na lokaciji Četiri bunara predstavio se i Nacionalni park “Krka” ponudom svojih proizvoda i usluga i tako podržao Međunarodnu konferenciju i Festival  “Okusi Mediteran!”.